Gastronomia i magazyn

Kuchnia sercem gościnności

System gastronomiczny dla hotelu
kontrola food cost i stanów magazynowych

Wprowadź zarządzanie gastronomią hotelu na wyższy poziom, korzystając z narzędzi umożliwiających weryfikację kosztów przygotowania potraw na każdym etapie. Twórz receptury dań i napojów, śledź zużycie surowców w kuchni i optymalizuj zaopatrzenie.

Widzimy, że managerowie gastronomi w hotelach stoją często przed koniecznością optymalizacji procesów produkcyjnych oraz monitorowania zapasów, a zarządzanie przygotowaniem potraw w hotelu wymaga integracji co najmniej kilku różnych obszarów działalności obiektu.

PremiumHotel może skutecznie wspierać działanie hotelowej gastronomii między innymi w zakresie receptur i ewidencji rozchodu towarów na kuchni. Oferuje też takie funkcje jak automatyczna weryfikacja dat ważności oraz możliwość integracji systemu z innymi narzędziami gastronomicznymi i sprzętem kuchennym m.in. obsługę dzwonków kuchennych czy drukarek bonowych.

System gastronomiczny dla hotelu
Obsługa zaplecza gastronomii

Weryfikacja zużycia zasobów

Weryfikacja zużycia zasobów

Skuteczny system gastronomiczny powinien być jednocześnie powiązany z obsługą magazynu i receptur oraz współpracować z punktami sprzedaży: recepcją, restauracją, kawiarnią czy barem.

PremiumHotel można dostosować do indywidualnej specyfiki hotelu i konkretnych potrzeb jego zaplecza. Wprowadzenie funkcji odpowiadających realnemu trybowi pracy kuchni i gastronomii obiektu pozwala na zarządzanie recepturami i produkcją oraz pełną kontrolę magazynów i przejrzystą inwentaryzację, przekładające się na optymalizację kosztów.

Kontrola nad zużyciem surowców
Kontrola nad zużyciem surowców
Wsparcie planowania zakupów
Wsparcie planowania zakupów
Optymalizacja zapasów magazynowych
Optymalizacja zapasów magazynowych

Gastronomia Twojego obiektu pod stałym nadzorem  

System gastronomiczny PremiumHotel pozwala na skuteczne zarządzanie kuchnią w hotelu, optymalizację procesów kulinarnych, kontrolę kosztów oraz utrzymanie wysokiej jakości usług gastronomicznych dla gości.

  • Receptury składników potraw
    System umożliwia tworzenie receptur na potrawy, przy czym istnieje możliwość zagnieżdżania dowolnej ilości poziomów podreceptur. To pozwala na dokładne określenie składników każdej potrawy, uwzględniając ich ilości i metody przygotowania.
  • Zdefiniowane zestawy posiłków
    PremiumHotel pozwala na swobodne definiowanie różnych zestawów posiłków, co ułatwia planowanie i oferowanie różnorodnych opcji menu dla gości.
  • Obsługa produkcji gastronomicznej
    Dzięki funkcji obsługi produkcji i rozbiorów, personel kuchni może monitorować proces przygotowywania potraw oraz prowadzić ewidencję zużycia składników w czasie rzeczywistym.
  • Dokumenty magazynowe
    System automatycznie generuje dokumenty rozchodu z magazynu na podstawie receptur i zamówień. To pozwala na śledzenie zużycia towarów i utrzymanie dokładnych zapasów.
  • Obsługa dostaw i przesunięć
    Program umożliwia także tworzenie innych dokumentów magazynowych, takich jak przyjęcia dostaw, przeniesienia towarów między miejscami składowania czy zwroty do dostawców.
  • Bieżące stany magazynowe
    Personel może w łatwy sposób sprawdzić aktualny stan magazynu oraz obroty magazynowe dla konkretnego towaru. To pomaga w zarządzaniu zapasami i unikaniu braków lub nadmiarów.
  • Kontrola dat ważności
    System PremiumHotel jest dostosowany do współpracy z magazynem przechowującym żywność. Pozwala na dokładne śledzenie miejsca składowania, daty ważności i numeru serii dla każdej partii towaru. Przy rozchodzie potraw można precyzyjnie wskazać partię i dostawcę użytych składników.
Gastronomia Twojego obiektu pod stałym nadzorem

Sprawdź dodatkowe rozwiązania

Wesprzyj obsługę hotelowej gastronomii rozwiązaniami dla zapleczy kuchennych i punktów sprzedaży:

Porozmawiajmy o zarządzaniu gastronomią

i rozwiązaniach PremiumHotel, które sprawdzą się w Twoim obiekcie. Wypełnij formularz, a nasz konsultant skontaktuje się by umówić się na rozmowę.

Przesuń w prawo by wysłać

Może Cię też zainteresować

Nowoczesny
Manager Hotelu

Dołącz do newslettera

Subskrybuj newsletter i rozwijaj wiedzę. Branżowe trendy, porady i inspiracje - bez spamu,
raz w miesiącu w Twojej skrzynce pocztowej. 

Przesuń aby zapisać
newsletter - nowoczesny Manager Hotelu
Preferencje plików cookie
Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies klikając przycisk Ustawienia. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.
Preferencje plików cookie
Wykorzystanie plików cookie

Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.

Więcej informacji

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących naszej polityki dotyczącej plików cookie prosimy o kontakt.