- Rezerwacje i recepcja
- Gastronomia i magazyn
- Housekeeping i dział techniczny
- SPA i planowanie zabiegów
- Medical i EDM w hotelu
- Sprzedaż i rozliczenia
- Konferencje (MICE)
- Marketing i system CRM
- Revenue Management System (RMS)
- Baseny, aquaparki i strefy fitness
- Wypożyczalnia i czarter
- Zarządzanie personelem
- Ekrany dotykowe POS
- System wyświetlaczy KDS
- Interaktywny kiosk dla Gości
- Telewizja hotelowa
- Integracje zewnętrzne
Gastronomia i magazyn
Kuchnia sercem gościnności
System gastronomiczny dla hotelu
kontrola food cost i stanów magazynowych
Wprowadź zarządzanie gastronomią hotelu na wyższy poziom, korzystając z narzędzi umożliwiających weryfikację kosztów przygotowania potraw na każdym etapie. Twórz receptury dań i napojów, śledź zużycie surowców w kuchni i optymalizuj zaopatrzenie.
Widzimy, że managerowie gastronomi w hotelach stoją często przed koniecznością optymalizacji procesów produkcyjnych oraz monitorowania zapasów, a zarządzanie przygotowaniem potraw w hotelu wymaga integracji co najmniej kilku różnych obszarów działalności obiektu.
PremiumHotel może skutecznie wspierać działanie hotelowej gastronomii między innymi w zakresie receptur i ewidencji rozchodu towarów na kuchni. Oferuje też takie funkcje jak automatyczna weryfikacja dat ważności oraz możliwość integracji systemu z innymi narzędziami gastronomicznymi i sprzętem kuchennym m.in. obsługę dzwonków kuchennych czy drukarek bonowych.
Obsługa zaplecza gastronomii
Weryfikacja zużycia zasobów
Skuteczny program gastronomiczny powinien być jednocześnie powiązany z obsługą magazynu i receptur oraz współpracować z punktami sprzedaży: recepcją, restauracją, kawiarnią czy barem.
PremiumHotel można dostosować do indywidualnej specyfiki hotelu i konkretnych potrzeb jego zaplecza. Wprowadzenie funkcji odpowiadających realnemu trybowi pracy kuchni i gastronomii obiektu pozwala na zarządzanie recepturami i produkcją oraz pełną kontrolę magazynów i przejrzystą inwentaryzację, przekładające się na optymalizację kosztów.
Kontrola nad zużyciem surowców
Wsparcie planowania zakupów
Optymalizacja zapasów magazynowych
Gastronomia Twojego obiektu pod stałym nadzorem
Oprogramowanie gastronomiczne w PremiumHotel pozwala na skuteczne zarządzanie kuchnią w hotelu, optymalizację procesów kulinarnych, kontrolę kosztów oraz utrzymanie wysokiej jakości usług gastronomicznych dla gości.
- Receptury składników potraw
System do gastronomii umożliwia tworzenie receptur na potrawy, przy czym istnieje możliwość zagnieżdżania dowolnej ilości poziomów podreceptur. To pozwala na dokładne określenie składników każdej potrawy, uwzględniając ich ilości i metody przygotowania. - Zdefiniowane zestawy posiłków
PremiumHotel pozwala na swobodne definiowanie różnych zestawów posiłków, co ułatwia planowanie i oferowanie różnorodnych opcji menu dla gości. - Obsługa produkcji gastronomicznej
Dzięki funkcji obsługi produkcji i rozbiorów, personel kuchni może monitorować proces przygotowywania potraw oraz prowadzić ewidencję zużycia składników w czasie rzeczywistym. - Dokumenty magazynowe
System automatycznie generuje dokumenty rozchodu z magazynu na podstawie receptur i zamówień. To pozwala na śledzenie zużycia towarów i utrzymanie dokładnych zapasów. - Obsługa dostaw i przesunięć
Program umożliwia także tworzenie innych dokumentów magazynowych, takich jak przyjęcia dostaw, przeniesienia towarów między miejscami składowania czy zwroty do dostawców. - Bieżące stany magazynowe
Personel może w łatwy sposób sprawdzić aktualny stan magazynu oraz obroty magazynowe dla konkretnego towaru. To pomaga w zarządzaniu zapasami i unikaniu braków lub nadmiarów. - Kontrola dat ważności
Oprogramowanie do gastronomii jest dostosowane do współpracy z magazynem przechowującym żywność. Pozwala na dokładne śledzenie miejsca składowania, daty ważności i numeru serii dla każdej partii towaru. Przy rozchodzie potraw można precyzyjnie wskazać partię i dostawcę użytych składników.
Sprawdź dodatkowe rozwiązania
Wesprzyj obsługę hotelowej gastronomii rozwiązaniami dla zapleczy kuchennych i punktów sprzedaży:
Porozmawiajmy o zarządzaniu gastronomią
i rozwiązaniach PremiumHotel, które sprawdzą się w Twoim obiekcie. Wypełnij formularz, a nasz konsultant skontaktuje się by umówić się na rozmowę.